• Begeleiding aan huis

  Moniek Frommé

  Na een voorzichtige stap in de zorg voor dementerende ouderen, ben ik de training "Bewust in relatie met dementerende mensen" gaan volgen van Marion van den Waardenberg.

  Ik maakte kennis met mediteren en merkte dat de mensen waar voor ik zorgde reageerden op wat er in mij en om mij heen gaande is en waar van ik me niets bewust was. Ik ben in Herberg Panta rhei gaan werken waar we 's morgens en aan het einde van de middag ook mediteerden met onze gasten. Dat waren voornamelijk mensen met dementie, de ziekte van Parkinson of niet aangeboren hersenletsel. Het met elkaar delen van onze ervaringen, na afloop van de meditatie, gaf ieder van ons de gelegenheid om gezien en gehoord te worden en het bracht ontspanning en harmonie in huis.

  Voor mij als medewerker werd daardoor het werken gemakkelijk en moeiteloos. In situaties waarin iemand het moeilijk had, leerde ik met mijn aandacht de zelfde beweging naar binnen te maken die ik in de meditatie geleerd had, waardoor onze gast de rust terug kon vinden.

  Het besef dat wat zich in mij en buiten mij afspeelt zo nauw met elkaar verbonden is, blijkt een waardevolle ontdekking. Ik ervaar een gevoel van verbondenheid met de mensen om mij heen en met de natuur, waarin we met onze gasten vaak gingen wandelen.

  Het werken met o.a. dementerende mensen is voor mij een vorm van samen 'leven' geworden, omdat ik zie dat we elkaar allemaal iets te bieden hebben.

  Ik wil hier graag meer informatie over
  Moniek Frommé
 • Contact

  Heb je een vraag?

  Ik beantwoord je vragen graag! Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of info@gezondheidsontwikkeling.nl.

  Stel je vraag